MIN ALLDELES EGNA RATATOUILLE
- 1 gul lök + skär upp en hel del skivor utav purjolök
- 3 paprikor i alla möjliga färger (gul, röd och grön)
- 1 zucchini i halvmånar
- 1 aubergine i bitar
- 5 stora tomater hackade i ganska bitar + 2 förpackningar med krossade tomater (en med örter och en naturella)
- Vitlökskrydda (finhackad)
- Matolja + olivolja
- 3-4 lagerblad
- salt
- svartpeppar
- timjan
- rosmarin
- persilja
- 4 tsk sambal
- Grädde
- Ca 1 dl sweet chili sås
Stek först den gula löken samt purjolöken i matoljan i en stor kastrull. Häll sedan i paprikan, zucchinin och auberginen och stek allt tillsammans på låg värme. Lägg sedan i lagerbladen. Häll i vatten så grönsakerna inte bränner fast i botten. Låt allt koka under lock i ca 15 min. Rör om vi behov.
Häll i tomaterna samt de krossade tomaterna och koka utan lock ca 5 minuter till. Smaka sedan av med salt, svartpeppar, timjan, rosmarin samt persilja. Rör om en stund, låt detta puttra i ca 5 min. Häll sedan i 4 tsk sambal, sweet chili sås samt grädde. Krydda sedan efter behag, låt de puttra en stund så den får tjockna till.
Serveras ihop med rostat bröd eller som vi, ris och fläskytterfilé 🙂